Allergieën bij kinderen: dit zijn de meest voorkomende

26 Apr 2023

Allergieën bij kinderen: dit zijn de meest voorkomende

Allergieën bij kinderen zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen veel stress en ongemak veroorzaken. Allergieën bij kinderen kunnen de stemming, leerprestaties en het algemene welzijn verstoren. Allergieën bij kinderen kunnen mild tot ernstig zijn en kunnen lastig te onderzoeken en te behandelen zijn. Het is belangrijk dat ouders en leerkrachten bekend zijn met de meest voorkomende allergieën bij kinderen en de verschillende symptomen die kunnen worden gezien, zodat zij een diagnose kunnen stellen en de juiste behandeling kunnen krijgen.

Astma


------
Astma is een van de meest voorkomende allergieën bij kinderen. Astma is een chronische ziekte die het ademhalingssysteem aantast en omvat kortademigheid, hoesten, piepende ademhaling, korte ademhalingscrises en soms korte uitbarstingen van kortademigheid. Kinderen met astma hebben ook meer kans op luchtweginfecties en luchtwegontstekingen.

Hooikoorts


----------
Hooikoorts is een andere veelvoorkomende allergie bij kinderen. Hooikoorts wordt meestal veroorzaakt door pollen van bomen, grassen en kruiden en symptomen omvatten loopneus, jeukende ogen, hoesten en kortademigheid. De symptomen kunnen verergeren in bepaalde seizoenen, zoals lente en zomer.

Voedselallergieën


-----------------
Een andere veelvoorkomende allergie bij kinderen is een voedselallergie. Voedselallergieën worden meestal veroorzaakt door bepaalde eiwitten in voedsel en kunnen leiden tot ernstige symptomen zoals huiduitslag, niezen, jeukende ogen, diarree, buikkrampen en soms anafylactische shock.

Huidallergieën


--------------
Huidallergieën bij kinderen zijn een andere veelvoorkomende allergie. Deze allergieën kunnen worden veroorzaakt door stoffen zoals stuifmeel, insectenbeten of contact met bepaalde stoffen zoals parfum of make-up. De symptomen van huidallergieën omvatten een jeukende huid, rode uitslag, zwelling en soms blaren.

Medicijnenallergieën


--------------------
Medicijnenallergieën bij kinderen kunnen worden veroorzaakt door het gebruik van bepaalde medicijnen en kunnen leiden tot ernstige symptomen zoals huiduitslag, niezen, jeukende ogen, diarree, buikkrampen en soms anafylactische shock.

Hoe worden allergieën bij kinderen behandeld?


--------------------------------------------

Allereerst is het belangrijk dat een goede diagnose wordt gesteld. Er zijn verschillende tests die kunnen worden gebruikt om een allergie te diagnosticeren, zoals een bloedtest, een huidtest of een allergietest.

Eenmaal de allergie is gediagnosticeerd, zijn er verschillende manieren waarop allergieën bij kinderen kunnen worden behandeld. De meest voorkomende behandelingen voor allergieën bij kinderen zijn antihistaminica, die helpen om de symptomen van allergie te verlichten, en allergeen-specifieke immunotherapie, ook wel allergie-vaccinatie genoemd.

Allergieën bij kinderen kunnen ook worden behandeld door het vermijden van de stoffen waar de kinderen allergisch voor zijn, zoals stuifmeel of bepaalde voedingsmiddelen. Het is belangrijk om de levensstijl aan te passen en de omgeving zo veel mogelijk te vermijden, zodat de symptomen zo veel mogelijk worden verminderd.

Conclusie


---------

Allergieën bij kinderen zijn een veelvoorkomend probleem. Astma, hooikoorts, voedselallergieën, huidallergieën en medicijnenallergieën zijn de meest voorkomende allergieën bij kinderen. Het is belangrijk dat ouders en leerkrachten bewust zijn van de symptomen van allergieën bij kinderen en de juiste behandeling zoeken, zodat de allergie zo veel mogelijk wordt verminderd.